Επίθεση με βιτριόλι: «Περίμενέ με εδώ, δεν θα αργήσω…»

Επίθεση με βιτριόλι: «Περίμενέ με εδώ, δεν θα αργήσω…»

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«…Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα. Ηρθε κοντά μου και με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα, μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχιζε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο, ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους. Αισθανόμουν να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε. Οταν έφτασα στο φαρμακείο, άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στη φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Πρόκειται για απόσπασμα από την κατάθεση της 34χρονης Ιωάννας Π., που το πρωί της 20ής Μαΐου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο. Το χρονικό της υπόθεσης και οι λεπτομέρειες της έρευνας που οδήγησε στη σύλληψη το πρωί της Πέμπτης μιας 35χρονης γυναίκας αποτυπώνεται με λεπτομέρεια στη δικογραφία που σχημάτισε για την υπόθεση η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με την κατάθεση στην αστυνομία της οδηγού ταξί που η φερόμενη ως δράστις χρησιμοποιούσε για να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης.

«Μου είπε ότι έχει έρθει από την Αμερική για κάτι συνεντεύξεις και θέλει πάντα ένα ταξί να την περιμένει ώστε να μη χάνει χρόνο και να είναι σίγουρη ότι θα βρει κάποιο», κατέθεσε στους αστυνομικούς η ιδιοκτήτρια και οδηγός του ταξί και συνέχισε: «Στις 09.05 της 20ής Μαΐου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου, έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Γύρω στις 09.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε “περίμενέ με εδώ δεν θα αργήσω πολύ”. Εφυγε προς απέναντι, την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα, ύστερα από δέκα λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας. Μπήκε στο κάθισμα πίσω από εμένα. Τη ρώτησα πού πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε “στο Μετς, όπως και χθες”».   

Oι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι μέσα από διαδοχικές άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου. Διαπίστωσαν αρχικά ότι οι κλήσεις στην εταιρεία ραδιοταξί My Way για τη μίσθωση του ταξί είχαν γίνει με τηλεκάρτα από καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ στη λεωφόρο Συγγρού. Βρήκαν ακόμα ότι με την ίδια τηλεκάρτα είχε κληθεί στο κινητό του τηλέφωνο την 29η Απριλίου ένας 38χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές. Εντοπίστηκε και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς στο σπίτι του στα Πατήσια. Δήλωσε άγνοια για τη συγκεκριμένη κλήση την οποία σημειωτέον δεν απάντησε. Ψάχνοντας στο κινητό του τηλέφωνο ωστόσο, οι ερευνητές της Ασφάλειας Αθηνών διαπίστωσαν ότι λίγο πριν δεχθεί το τηλεφώνημα από το καρτοτηλέφωνο άγνωστος είχε προσπαθήσει να τον καλέσει και από ένα κινητό τηλέφωνο. Καθώς όμως δεν είχε σήμα στο κινητό του τηλέφωνο είχε δεχθεί μια ειδοποίηση μέσω sms, που παρέμενε στη μνήμη της συσκευής. Οι αστυνομικοί ήλεγξαν σε ποιον ανήκει η σύνδεση και κατέληξαν στην ταυτότητα της 35χρονης.

Την έθεσαν υπό παρακολούθηση και το πρωί της Πέμπτης τη συνέλαβαν κοντά στο σπίτι της στου Ζωγράφου. Στην κατοχή της βρέθηκαν η επίμαχη τηλεκάρτα, μία περούκα καθώς επίσης το σακίδιο και η καπαρντίνα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης. Η ίδια δεν παραδέχθηκε το παραμικρό, ωστόσο, προέκυψε ότι κίνητρο της επίθεσης ήταν η ερωτική αντιζηλία καθώς η 34χρονη-θύμα της επίθεσης είχε ανταλλάξει μηνύματα μέσω Facebook με τον σύντροφο της 35χρονης. Εις βάρος της συλληφθείσας ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κρατείται και αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή