Συλλαλητήριο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και συναυλία στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και συναυλία στο Σύνταγμα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλαλητήριο με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» πραγματοποίησαν σήμερα στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι μαζί με ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαδήλωσαν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τις οικογένειές τους, εργαζόμενους και κατοίκους από όλη τη Στερεά. Ξεκίνησαν με πορεία από την Ομόνοια, ενώ στο Σύνταγμα τους περίμεναν συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Μηνύματα στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ απέστειλαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία από όλη την χώρα. Επίσης, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παρέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν o γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, οι βουλευτές του κόμματος Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης, και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Εεκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης και η Σοφία Σακοράφα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με συναυλία που οργανώθηκε με τη συμβολή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, οι εκπρόσωποι του οποίου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν η Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσα Μποφίλιου, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή