Προσωρινές «ορθοπεταλιές» για το τραμ

Προσωρινές «ορθοπεταλιές» για το τραμ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή είναι η παραχώρηση της γραμμής του τραμ –που σήμερα δεν χρησιμοποιείται– για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, όπως επισημαίνει η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες). Η εταιρεία αποφάσισε την προσωρινή παραχώρηση τμήματος του τροχιοδρόμου του τραμ (επί της λεωφόρου Β. Ολγας, από το ύψος της Β. Κωνσταντίνου έως την οδό Οθωνος και επί της λεωφόρου Β. Αμαλίας), που σήμερα δεν χρησιμοποιείται, για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Στη σύμβαση μεταξύ των ΣΤΑΣΥ και του Δήμου Αθηναίων επισημαίνεται κατηγορηματικά ότι ο χρόνος παραχώρησης θα είναι τρεις μήνες, με το πέρας των οποίων ο Δήμος Αθηναίων θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του τροχιοδρόμου.

Οι ΣΤΑΣΥ έχουν ξεκινήσει ήδη και εντείνουν τις ενέργειές τους για την επαναλειτουργία της κυκλοφορίας του τραμ από τη στάση Κασομούλη στον Ν. Κόσμο έως το Σύνταγμα, η οποία διεκόπη τον Οκτώβριο του 2018. Πρόκειται άμεσα να εγκαταστήσουν στην κοίτη του ποταμού Ιλισού ειδικό σύστημα αισθητήρων οι οποίοι θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν σε μόνιμη βάση και σε πραγματικό χρόνο τις όποιες παραμορφώσεις στη θεμελίωση του υπόγειου έργου. Εκτιμάται ότι στα τέλη του καλοκαιριού, και αφού ολοκληρωθεί μια σειρά μετρήσεων, θα ξεκινήσουν δοκιμαστικές διαδρομές του τραμ (χωρίς επιβάτες) στο τμήμα της οδού Καλλιρρόης, και στη συνέχεια –περίπου ύστερα από 3 μήνες– θα αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία του έως το Σύνταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή