Ογκολογική Μονάδα Παίδων: εκεί όπου ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ

Ογκολογική Μονάδα Παίδων: εκεί όπου ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν μάχες όπου δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, ό,τι και αν συμβεί. Οπως ο αγώνας που δίνουν εδώ και πολλά χρόνια η διοίκηση, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Πριν από μερικές ημέρες, ο οκτάχρονος Χρήστος «έφυγε» από τη ζωή έπειτα από προσπάθεια πέντε ολόκληρων ετών να νικήσει την επάρατη νόσο με πείσμα και απίστευτη δύναμη. Η δοκιμασία του ξεκίνησε όταν ήταν τριών ετών και σε κάθε υποτροπή κατάφερνε να βγει νικητής, διαψεύδοντας τις διαγνώσεις. Η απώλειά του γέμισε θλίψη το νοσοκομείο, αλλά ατσάλωσε ακόμα περισσότερο τους θεράποντες, οι οποίοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους ακόμα ένα όπλο για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξατομικευμένη θεραπεία από το –μοναδικό στη χώρα μας– Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για τα παιδιά και τους εφήβους της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων. Εγκειται στη χορήγηση ειδικών λεμφοκυττάρων που εξοντώνουν τα μολυσμένα κύτταρα. Εφαρμόστηκε σε ένα παιδάκι ηλικίας τεσσάρων ετών, δίνοντάς του ελπίδα ζωής εκεί όπου όλες οι άλλες θεραπείες δεν είχαν προοπτική. Τα εύσημα για τη νέα κυτταρική θεραπεία έδωσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ογκολογική Μονάδα Παίδων: εκεί όπου ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ-1

Ο οκτάχρονος Χρήστος, δυστυχώς, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

«Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας ο στόχος ήταν να σώσουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε. Με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε στο μέλλον, οι τέσσερις στους τέσσερις μικρούς ασθενείς που μπαίνουν στη μονάδα μας να βγαίνουν απολύτως υγιείς», λέει η κ. Βαρδινογιάννη, που αποφάσισε να φτιάξει μια παιδική χαρά στη Γαστούνη, στον τόπο καταγωγής του μικρού Χρήστου, τον οποίο υπεραγαπούσε. Μέσα σε 30 χρόνια, πάνω από 1.000 Ελληνόπουλα αποθεραπεύθηκαν πλήρως και πολλά εξ αυτών παρέμειναν κοντά στη Μονάδα και στον Ξενώνα, για να δίνουν κουράγιο με το παράδειγμά τους στους νεοεισερχόμενους.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είδε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση πριν από λίγες ημέρες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν πλήρως ενημερωμένη για την τεράστια συμβολή της «Ελπίδας». Η Πρόεδρος συγκινήθηκε βαθιά από τον ηρωισμό των μικρών ασθενών και των γονιών που δίνουν τη δύσκολη μάχη με τη νόσο, ενώ με αυθορμητισμό πρότεινε να επισκεφθεί τη Μονάδα, θέλοντας και εκείνη να συμβάλει στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. «Η επίσκεψή σας θα είναι για εμάς μεγάλη τιμή, αλλά κυρίως θα δώσει δύναμη και κουράγιο στους μικρούς και τους γονείς τους», της απάντησε η κ. Βαρδινογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή