Σφίγγει ο κλοιός για το κύκλωμα που κρατούσε ομήρους μετανάστες στην Αρτα

Σφίγγει ο κλοιός για το κύκλωμα που κρατούσε ομήρους μετανάστες στην Αρτα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τμήμα Ασφαλείας Άρτας βρίσκεται κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος που κρατούσε παράνομα νεαρούς μετανάστες και ζητούσε χρήματα από τους συγγενείς τους για να τους αφήσει ελεύθερους.

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης , οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν σε δύο διαφορετικά σημεία σε περιοχή της 'Αρτας, δύο 18χρονους μετανάστες, αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο ένας εξ αυτών έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στους αστυνομικούς οι δυο μετανάστες, λίγο νωρίτερα είχαν καταφέρει να διαφύγουν από μέλη κυκλώματος που τους κρατούσαν σε αποθήκη αγροτικής περιοχής στην  Άρτα, μαζί με άλλους αλλοδαπούς, χωρίς τη θέλησή τους και με τη χρήση βίας,  μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να κατέβαλλαν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Όπως είπαν οι ίδιοι, τα μέλη του κυκλώματος τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα, όπως και τα χρήματα που είχαν.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός Αλβανού, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της 'Αρτας, ενώ οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών συνεχίζεται. Επίσης, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών 'Αρτας.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε ο χώρος όπου κρατούνταν ως όμηροι οι αλλοδαποί. Επίσης, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή