ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ZDF: Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική περίοδο

zdf-i-elliniki-kyvernisi-thelei-na-sosei-tin-toyristiki-periodo-2383390

Στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση των επισκεπτών αναφέρεται ρεπορτάζ  της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεκινά», η δημοσιογράφος επισημαίνει πως «η Ελλάδα επιτρέπει και πάλι να ταξιδέψουν στη χώρα τουρίστες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία» και τονίζει ότι «σε όλα τα νησιά του Αιγαίου το ιατρικό προσωπικό έχει ενισχυθεί για λόγους ασφαλείας». Επισημαίνει, μάλιστα, πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί επισκέπτες «μετά από σχεδόν τρεις μήνες περιορισμών στην οικονομική και κοινωνική ζωή».

Στο άρθρο γίνεται μνεία και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Σαντορίνη. «Υψηλές επισκέψεις στην Σαντορίνη: Ο πρωθυπουργός είναι εδώ και μεταδίδει αισιοδοξία» γράφει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική περίοδο και το γεγονός ότι η χώρα αντιμετώπισε καλά την κρίση του κορωνοϊού χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την εικόνα», συνεχίζει το ρεπορτάζ και εξηγεί ότι θα ισχύουν παντού οι κανόνες της απόστασης, ενώ το ιατρικό προσωπικό θα είναι περισσότερο και σε περίπτωση ασθένειας θα γίνεται αεροδιακομιδή.

«Με αυτόν τον τρόπο θέλει η Ελλάδα να εμφυσήσει το αίσθημα της ασφάλειας στους παραθεριστές», επισημαίνει το γερμανικό κανάλι και σημειώνει ότι «οι καλές επιδόσεις της Ελλάδας στην κρίση είναι ένα επιχείρημα, ώστε περισσότεροι επισκέπτες να πειστούν να ταξιδέψουν στα νησιά».

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει και δηλώσεις τουριστών, από τη Γαλλία και την Κίνα, οι οποίοι απολαμβάνουν, ήδη, τις διακοπές τους στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ