Ταλαιπωρίας συνέχεια και χθες στο κέντρο

Ταλαιπωρίας συνέχεια και χθες στο κέντρο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλύτερη» αλλά σε καμία περίπτωση «καλή» δεν θα μπορούσε να περιγραφεί η κατάσταση της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης χθες. Δεύτερη ημέρα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή στην οδό Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων και η ταλαιπωρία συνεχίστηκε. Συγκεκριμένα, από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής στην οδό Πανεπιστημίου έχουν τοποθετηθεί κώνοι οι οποίοι αποκλείουν την κυκλοφορία σε οχήματα στις δύο δεξιές λωρίδες (από το Σύνταγμα προς την Ομόνοια). Η πρώτη λωρίδα από το πεζοδρόμιο βάφεται πράσινη και θα αποδοθεί στους πεζούς εντός των επομένων ημερών. Η δεύτερη κατά σειρά θα διαμορφωθεί σε ποδηλατόδρομο, ενώ στην τρίτη θα κινούνται αποκλειστικά τα λεωφορεία. Τα αυτοκίνητα έτσι έχουν περιοριστεί σε δύο λωρίδες στην οδό που συνδέει την πλατεία Συντάγματος με την πλατεία Ομονοίας. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισαν για τα αυτοκίνητα (με αρκετές εξαιρέσεις ωστόσο) οι οδοί Βασιλίσσης Ολγας και Ηρώδου Αττικού.

Χθες, ειδικά τις πρωινές ώρες (07.30-09.30) που οι πολίτες κατευθύνονται στην εργασία τους, πολλοί δρόμοι ήταν μπλοκαρισμένοι καθώς παράλληλα πραγματοποίησαν πορεία και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Εντονο ήταν το μποτιλιάρισμα στη Βασιλίσσης Σοφίας από ψηλά σχεδόν από το ύψος της πλατείας Μαβίλη έως και την πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα, η κίνηση ήταν μεγάλη και στην οδό Πανεπιστημίου. Το «έμφραγμα» στο κέντρο, όπως ήταν φυσικό, μεταφέρθηκε και στις οδούς που καταλήγουν σε αυτό όπως η Μεσογείων, η Κηφισίας, αλλά και η εθνική οδός.

Ταλαιπωρίας συνέχεια και χθες στο κέντρο-1

Ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε τη μελέτη για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας, συγκοινωνιολόγος Γιώργος Γιαννής, ζητάει από τους πολίτες λίγες ημέρες υπομονή, καθώς δυστυχώς, όπως ανέφερε, η ταλαιπωρία συχνά είναι το τίμημα των μεγάλων αλλαγών. Οπως επισημαίνει, πάντως, καταγράφονται τα προβλήματα και υπάρχει η πρόθεση να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Οπως αναφέρει ο κ. Γιαννής, εκείνο που αναμένεται να αλλάξει και που θα οδηγήσει σε μείωση της κίνησης στο κέντρο είναι η συνήθεια των πολιτών να διέρχονται από το κέντρο της πόλης προκειμένου να μετακινηθούν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η σηματοδότηση, έτσι ώστε τουλάχιστον οι οδηγοί να ενημερώνονται άμεσα για τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο. Παράλληλα, θα οργανωθούν τα σημεία αποβίβασης και επιβίβασης των επιβατών από τα λεωφορεία έτσι ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σημεία οριοθετημένα.

Διαβάστε επίσης

Αποψη: Μεγάλος Περίπατος – Ευτυχώς, πρόκειται για δοκιμή

Αποψη: Μεγάλος Περίπατος – Μια ιστορική ημέρα για την πόλη

Ανάλυση: Περίπατος και ταλαιπωρία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή