Εμπλοκή για τα προγράμματα σπουδών

Εμπλοκή για τα προγράμματα σπουδών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκή προέκυψε στη διαδικασία επιλογής επόπτη για τα νέα προγράμματα σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο των Αρχαίων Ελληνικών, που προκήρυξε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ο καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Παν. Πελοποννήσου Ανδρέας Μαρκαντωνάτος κατέθεσε ένσταση κατά της υποψηφιότητας της κ. Μαρίας-Ζωής Φουντοπούλου για τη θέση, υποστηρίζοντας ότι η κ. Φουντοπούλου «αφενός δεν διαθέτει άμεση και στενή συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, αφού είναι παιδαγωγός με μερικώς εστιασμένο επιστημονικό έργο στη μέθοδο διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από μετάφραση».

Ο κ. Μαρκαντωνάτος επικαλείται, μεταξύ άλλων, ότι η άλλη υποψηφία είναι παιδαγωγός και όχι φιλόλογος. «Αυτό επαληθεύεται αναμφίλεκτα από τις αρμοδιότητες που έχουν εκχωρηθεί στην κ. Φουντοπούλου στο ΔΟΑΤΑΠ, τουτέστιν να συμμετέχει ως τακτικό μέλος στον Κλάδο Παιδαγωγικών και Επιστημών Φυσικής Αγωγής», λέει. Στελέχη του ΙΕΠ ανέφεραν στην «Κ» ότι είναι αναμενόμενο να υπάρξουν ενστάσεις σε μια διαδικασία επιλογής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή