Απατεώνας με πολυσχιδή δράση ο 47χρονος «γιατρός» – Πώς εξαπατούσε τα θύματά του

Απατεώνας με πολυσχιδή δράση ο 47χρονος «γιατρός» – Πώς εξαπατούσε τα θύματά του

2' 40" χρόνος ανάγνωσης

Απατεώνας ολκής ήταν, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας, ο 47χρονος που εμφανιζόταν ως γιατρός με το όνομα Νίκος Κοντός.

Η δράση του, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, έχει αφετηρία το 2016 – με τα υπάρχοντα στοιχεία – οπότε και εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία, υποσχόμενος στα θύματά του πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Η θεραπεία που πρότεινε ήταν πεντάμηνη και τα βότανα τα προμηθευόταν από κατάστημα στο Πήλιο. Έπειθε τους ασθενείς να σταματούν τις θεραπείες τους με αποτέλεσμα να στείλει στον άλλο κόσμο δύο εφήβους και ένα ηλικιωμένο.

Αυτές οι περιπτώσεις έχουν προς το παρόν αποκαλυφθεί, μπορεί να υπάρχουν όμως και πολλές άλλες, τουλάχιστον αυτό εκτιμά η Εισαγγελία.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική – αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση – συναίνεση ιατρών που είχαν και αυτοί εξαπατηθεί και πίστευαν πως πρόκειται για γιατρό.

Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς όμως να μετέχει στις επεμβάσεις περιοριζόταν μόνον να συνοδεύει τους ασθενείς και μετείχε στην ομάδα των γιατρών στο επισκεπτήριο.

Προέβαινε στην εκτίμηση – αξιολόγηση εξετάσεων για ασθενείς, απαξίωνε όλους τους άλλους γιατρούς και έπειθε τους αρρώστους ότι τα δικά του "φάρμακα" σε ενέσιμη μορφή από την Ελβετία ήταν τα κατάλληλα.

Εμφανιζόταν χωρίς  ιατρική μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του ενώ έχουν εντοπιστεί και περιπτώσεις που  παρίστανε τον πιλότο ή το γιατρό της πολεμικής αεροπορίας.

Συστηνόταν σε κάποιους ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπεδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Υποσχόταν μεταθέσεις και έκανε και τον μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Είχε προσεγγίσει ακόμα και πρόεδρο εφετών παριστάνοντας τον ιατρό.

Το Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου από όπου ζήτησε λεφτά για να κανονίσει μετάθεση σε στρατιώτη.

Τα χρήματα τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.

Συνεργασία και με κλινική

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Όταν όμως του προτάθηκε να ενταχθεί στο δυναμικό της κλινικής  ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι' αυτό δεν χρειάστηκε να προσκομίσει κάτι για να αποδείξει την ιατρική του εκπαίδευση.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε για τς γνωριμίες του ο 47χρονος.