Η ιστιοπλοΐα βγήκε από την καραντίνα

Η ιστιοπλοΐα βγήκε από την καραντίνα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγγελιοφόροι ενός μηνύματος αισιοδοξίας θα γίνουν, περίπου, 300 ιστιοπλόοι που, σήμερα το απόγευμα, ανοίγουν πανιά από τον Φαληρικό Όρμο με προορισμό την Ύδρα. Πρόκειται για τον «47 ο Αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Μάρτιο αλλά είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Πρόκειται για την πρώτη ανταγωνιστική διοργάνωση που διεξάγεται στην Ελλάδα, και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα του COVID-19.

Η καραντίνα και το «λουκέτο» στη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων είχαν κάνει την επιθυμία των ιστιοπλόων για αγώνες ακόμα μεγαλύτερη. Ιδιαίτερα σε ένα άθλημα όπως η ιστιοπλοΐα όπου η αίσθηση του αγώνα απέναντι στα στοιχειά της φύσης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο, η επιθυμία ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ο ΠΟΙΑΘ λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον παράγοντα αλλά και επιθυμώντας να υποστηρίξει την τουριστική κίνηση στο νησί της Ύδρας αποφάσισε να διοργανώσει από σήμερα έως και την Κυριακή (19-21/6) τον αγώνα που είχε αναβληθεί. Συμμετοχή δήλωσαν 30 σκάφη.

Η ιστιοπλοΐα βγήκε από την καραντίνα-1

Κι ενώ ο Αγώνας της Ελληνικής Επανάστασης «άνοιξε» πανιά, η αβεβαιότητα που υπάρχει σε σχέση με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς «έδεσε» τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Aegean 600». Η διοργάνωση των 600 ναυτικών μιλίων, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου μεταφέρθηκε για τον Ιούλιο του 2021. «Η πανδημία του κορωνοϊού μας ανάγκασε να μεταφέρουμε το «Aegean 600» για το 2021. Οι καραντίνες και οι περιορισμοί, που έχουν επιβληθεί από τις υγειονομικές αρχές, δεν θα μας επέτρεπαν να δείξουμε στους ιστιοπλόους ότι η Ελλάδα είναι και χώρα της φιλοξενίας. Δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τις ψυχαγωγικές και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας που είχαν ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Επίσης, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα είχαν τη δυνατότητα να μετάσχουν από όλες τις χώρες όσοι επιθυμούν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Στο «Aegean 600» είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 50 σκάφη από 18 χώρες. Όλοι οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον Όμιλο για την προσπάθεια που έκανε ενώ υπάρχουν και ιστιοπλόοι που ζήτησαν να εγγραφούν από εφέτος για τη διοργάνωση του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή