ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις σε Κοινωνιολογία και Βιολογία

panelladikes-oi-apantiseis-se-koinoniologia-kai-viologia-2383895

Στο νέο μάθημα της Κοινωνιολογίας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιου των Πανελλαδικών εξετάσεων, με προσανατολισμό τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ενώ οι μαθητές των Θετικών Επιστημών που προσανατολίζονται στο Πεδίο Επιστημών Υγείας & Ζωής, εξετάστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας. 

Σύμφωνα με την ομάδα καθηγητών του φροντιστηρίου «Μεθοδικό», στην Πρώτη Ομάδα θεμάτων, η οποία περιέχει ερωτήσεις κλειστού τύπου και ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης, τα ζητούμενα χαρακτηρίζονται βατά και μπορούσαν να ανταποκριθούν όλοι οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς.

Η Δεύτερη Ομάδα αποτελείται από θέματα ανάπτυξης και συνδυαστικές ερωτήσεις και απαιτούσε πολύ καλή γνώση του σχολικού βιβλίου. Σε γενικές γραμμές, οι μαθητές που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι αναμένεται να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Βιολογίας, κρίνονται απαιτητικά -πιο δύσκολα σε σχέση με πέρσι- και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους που έχουν εμβαθύνει στην ύλη, ενώ απαιτούσαν πλήρη κατανόηση όλων των εννοιών και κριτική σκέψη, σύμφωνα με τους καθηγητές του «Μεθοδικού».

Επισυνάπτονται οι απαντήσεις. 

Διαβάστε επίσης: Πανελλαδικές – Σχολιασμός των θεμάτων σε Κοινωνιολογία και Βιολογία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/
/