Τζένη Σοφιανού: Εμείς πειθαρχούμε, οι ξένοι εισέρχονται δίχως εντατικούς ελέγχους

Τζένη Σοφιανού: Εμείς πειθαρχούμε, οι ξένοι εισέρχονται δίχως εντατικούς ελέγχους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φετινό καλοκαίρι έχει έναν κυρίως στόχο: να κρατήσει όρθιο τον ελληνικό τουρισμό από την τεράστια δοκιμασία της πανδημίας. Ξενοδόχοι, εστιάτορες και όλοι οι επιχειρηματίες έχουν βάλει τα δυνατά τους να ανταποκριθούν στις απίστευτες απαιτήσεις καθαριότητας και τήρησης κανόνων αποστασιοποίησης. «Βέβαια, αντιμετωπίζουμε ένα οξύμωρο» λέει η νομικός Τζένη Σοφιανού, που έχει χρηματίσει στο παρελθόν πρόεδρος των ξενοδόχων Υδρας και είναι ιδιοκτήτρια του ιστορικότερου καταλύματος του νησιού, του «Λητώ». «Ενώ εμείς, οι επαγγελματίες του τουρισμού, κάνουμε τα πάντα ώστε να προφυλάξουμε τον κλάδο, την καλή φήμη της χώρας αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις μας από την απειλή, η πλειονότητα των ξένων περνά από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” δίχως ελέγχους».

Τζένη Σοφιανού: Εμείς πειθαρχούμε, οι ξένοι εισέρχονται δίχως εντατικούς ελέγχους-1

Το ξενοδοχείο «Λητώ» λειτουργεί από το 1965.

«Από τη μία, λοιπόν, εμείς τηρούμε αυστηρότατα πρωτόκολλα –και καλά κάνουμε–, σαν να είμαστε όμως μια χώρα που δεν τα πήγε καλά στη διαχείριση του κορωνοϊού, και από την άλλη έχουμε ταξιδιώτες που προέρχονται από κράτη με πολύ χειρότερες επιδόσεις, οι οποίοι κυκλοφορούν παντού ελεύθερα, δίχως πολλές ή και καθόλου διατυπώσεις κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα! Το γεγονός αυτό μας δυσκολεύει ιδιαίτερα φέτος, τη στιγμή κατά την οποία καλούμαστε να επωμιστούμε πολύ μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας και πολύ χαμηλότερα έσοδα. Αν δεν θέλουμε να το αποκαλέσουμε αδικία, ας το πούμε τουλάχιστον παράδοξο». Η οικογένεια Σοφιανού δημιούργησε το πρώτο οργανωμένο και πολυτελές ξενοδοχείο στην Υδρα πριν από 55 ολόκληρα χρόνια και έκτοτε κρατά πολύ ψηλά τον πήχυ στην ποιοτική φιλοξενία. Το 2010, ο Κωστής Σοφιανός, βιολιστής και λάτρης της κλασικής μουσικής, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Η σύζυγός του και οι γιοι του, Αλέξανδρος και Νίκος, αποφάσισαν να καθιερώσουν μια εκδήλωση στη μνήμη του, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Κουλούρειου νοσοκομείου του νησιού. Ετσι, κάθε καλοκαίρι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης που εντάσσεται στα «Θεομητορικά» και πραγματοποιείται παγίως στα μέσα Αυγούστου, στη φιλόξενη αυλή του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως.

Mέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν συμμετάσχει στην εκδήλωση σπουδαίοι σολίστ, από τον Λεωνίδα Καβάκο, που παραμένει φίλος της οικογένειας, μέχρι τον Πάμπλο Φεράντες, τον Ιν Μο Γιανγκ, την Μαγιούκο Κάμιο και τον Ναρέκ Χακναζαριάν. Το φιλανθρωπικό κοντσέρτο θα πραγματοποιηθεί εφέτος με τους δέοντες κανόνες ασφαλείας, στις 17 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. Θα εμφανιστεί ο Ρώσος σολίστ του βιολιού Σεργκέι Ντογκάντιν, ο οποίο κέρδισε το πρώτo βραβείο στον περίφημο διεθνή διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι, το 2019. Θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν συνοδεία ολιγομελούς ορχήστρας δωματίου. Οπότε, ραντεβού στην Υδρα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή