Καινοτόμος εφαρμογή υγείας από μαθητές

Καινοτόμος εφαρμογή υγείας από μαθητές

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική τους λύση στο πρόβλημα της περιορισμένης πρόσβασης των πολιτών της περιφέρειας σε δομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έδωσαν Ελληνες μαθητές, με αποτέλεσμα να διακριθούν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay (SIR). Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει στον χρήστη, σε περίπτωση ανάγκης, να ειδοποιήσει με ένα κουμπί τον πιο κοντινό γιατρό, δίνοντας ταυτόχρονα το γεωγραφικό του στίγμα. Στόχος είναι η μείωση του χρόνου αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών.

Την εφαρμογή «ΜediNow» ανέπτυξαν μαθητές του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, και συγκεκριμένα οι Χαρίκλεια Μωραϊτάκη, Δέσποινα Ντριγκόγια, Αθανάσιος Λινάτσας και Γεώργιος Μουστάκας. Η ομάδα είχε αναδειχθεί νικήτρια στον πανελλήνιο διαγωνισμό που είχε διοργανώσει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece τον Μάιο, ενώ στις 16 Ιουνίου, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας, αναδείχθηκε στις τρεις καλύτερες ομάδες, με τη διεθνή κριτική επιτροπή να εξαίρει την κοινωνική μαθητική επιχείρηση MediNow από την Ελλάδα για την καινοτομία και τον κοινωνικό αντίκτυπο της επιχειρηματικής ιδέας της. Οι άλλες δύο ομάδες που συμπλήρωσαν τη νικήτρια τριάδα του διαγωνισμού είναι η ομάδα REN από τη Σλοβακία, η οποία δίνει μια πρακτική εναλλακτική λύση στα υγρά σαπούνια για όσους ενδιαφέρονται για φιλικό προς το περιβάλλον καθαρισμό, και η ομάδα ACCESS από τη Σιγκαπούρη, η οποία είναι μια κοινωνική επιχείρηση που βρίσκει απασχόληση σε νέους με αυτισμό και παράλληλα τους παρέχει καθοδήγηση για ένα έτος.

«Αν και η φετινή χρονιά είχε πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, καταφέραμε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας και να επιτύχουμε πολλά», είπαν τα παιδιά. «Συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Καινοτομίας αναπτύξαμε ποικίλες δεξιότητες, επικοινωνιακές και οργανωτικές, ενώ παράλληλα αντιληφθήκαμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε στην κοινωνία με τη δημιουργία μιας επιχείρησης με κοινωνικό χαρακτήρα. Συνεργαστήκαμε, μάθαμε να λειτουργούμε σε ομάδες, για να επιτύχουμε έναν σκοπό μεγαλύτερο από εμάς, την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με καινοτόμες ιδέες άλλων ομάδων και χωρών και καταλάβαμε ότι εμείς οι νέοι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους!»

Αρωγοί και υποστηρικτές των μικρών επιχειρηματιών ήταν οι καθηγητές τους Ελένη Μαρκοπούλου, Αθανάσιος Καραμήτσας και Παναγιώτης Στατήρης. Οπως δήλωσαν οι καθηγητές, οι μαθητές του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού «ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθειά τους μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες, που χτίζουν χαρακτήρες». Η MediNow θα ταξιδέψει στη Στοκχόλμη το καλοκαίρι του 2021 για να παραλάβει το βραβείο στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου των Αποφοίτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή