Τέλος του έτους θα φτάσει το τραμ στον Πειραιά

Τέλος του έτους θα φτάσει το τραμ στον Πειραιά

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία μετάθεση προσθέτει στο ενεργητικό του το τραμ, το οποίο αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά στα τέλη του 2020. Προϋπόθεση η ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή του Φαληρικού Ορμου που περιλαμβάνουν και τη μετατόπιση της γραμμής του τραμ.

Οι αρχικές προβλέψεις ήθελαν 45 ημέρες κατασκευαστικών εργασιών (από τις 16 Μαρτίου) και επιπλέον 15 ημέρες δοκιμών, αλλά λόγω της πανδημίας της COVID-19, τα έργα πήγαν χρονικά πίσω. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα, η γραμμή να κουμπώσει εκατέρωθεν με την υφιστάμενη και να δοθεί για επανέναρξη της εμπορικής λειτουργίας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στα έργα περιλαμβάνεται η καθαίρεση και ανακατασκευή των στάσεων «Τζιτζιφιές» και «Καλλιθέα» σε νέα θέση.

Σημειώνεται ότι το τμήμα «Μπάτης» – «ΣΕΦ» έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 16 Μαρτίου 2020 βάσει του προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου για την αποξήλωση των γραμμών, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των σταθμών στο τμήμα αυτό και τη μετατόπιση τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου ανάπλασης. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο οι ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) επρόκειτο να παραλάβουν το παραπάνω τμήμα από την «Αττικό Μετρό». Σε εκείνη τη χρονική περίοδο, η φωτιά που ξέσπασε σε ένα διατηρητέο κτίριο επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, προκάλεσε καθυστερήσεις στην παράδοση της νέας επέκτασης. Μια σειρά γραφειοκρατικών ενεργειών που σχετίζονται με το κτίριο που κάηκε και το lockdown το οποίο ακολούθησε οδήγησε σε σημαντικές καθυστερήσεις.

Ετσι, η παράδοση σε λειτουργία της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, μήκους 5,4 χλμ., μονής κυκλικής γραμμής με 11 στάσεις, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στα τέλη της χρονιάς. Τότε αναμένεται και η έλευση των πρώτων συρμών «νέας γενιάς» τραμ από την Alstom που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της επέκτασης προς τον Πειραιά. Συνολικά αναμένονται 25 συρμοί.

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του 2013 με περίοδο ολοκλήρωσης τους 25 μήνες και αν τελικά λειτουργήσει στα τέλη του 2020 θα έχει «κλείσει» 94 μήνες, δηλαδή σχεδόν τετραπλάσιο χρόνο από τον αρχικά υπολογισθέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή