Ανοιγμα του τουρισμού με πτήσεις εξωτερικού – Το στοίχημα των τεστ

Ανοιγμα του τουρισμού με πτήσεις εξωτερικού – Το στοίχημα των τεστ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το στοίχημα της ασφαλούς διαχείρισης του όγκου των τουριστών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες δεδομένου και του επόμενου βήματος που έγινε σήμερα στις πτήσεις εξωτερικού, καλούνται πλέον να διαχειριστούν οι αρχές. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ έως τις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης είχαν γίνει περίπου 4.000 τεστ σε επιβάτες που έφτασαν στα ελληνικά αεροδρόμια με την πλειοψηφία αυτών να γίνονται στο «Ελ. Βενιζέλος» και στο «Μακεδονία».

Αναλυτικά, την πρώτη μέρα άφιξης διεθνών πτήσεων στη χώρα μας διενεργήθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας περισσότερα από 2.000 τεστ, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον 400, στο Ηράκλειο 500 και στη Ρόδο 350.

Αντίστοιχα, στην Κω έγιναν τουλάχιστον 309 τεστ, στην Κέρκυρα 260, στη Σκιάθο 66 και στη Σάμο 36.

Ωστόσο, σε κάθε πτήση υπήρχαν και επιβάτες που δεν είχαν συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις. 

Ανοιγμα του τουρισμού με πτήσεις εξωτερικού – Το στοίχημα των τεστ-1

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες της για να υποδεχτεί με ασφάλεια πάνω από 230 διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είχαν προγραμματιστεί συνολικά 235 διεθνείς πτήσεις, 69 για το αεροδρόμιο της Αθήνας, 21 για την Κέρκυρα, 16 για τα Χανιά, 54 για το Ηράκλειο, 10 για τη Μύκονο,4 για τη Σαντορίνη, 8 για την Κω, 14 για τη Ρόδο, 23 για τη Θεσσαλονίκη, 2 για τη Σκιάθο, 5 για τη Ζάκυνθο, 2 για το Ακτιο, 1 για την Καλαμάτα, 2 για την Κεφαλονιά, 1 για την Πάρο, 1 για την Κάρπαθο και 2 για τη Σάμο.

Σημειώνεται ότι με ΝΟΤΑΜ παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών με εξαίρεση τις ακόλουθες 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Διαβάστε επίσης:

Εφτασαν οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (φωτογραφίες – βίντεο)

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή