Πρεμιέρα χθες στο λιμάνι της Πάτρας

Πρεμιέρα χθες στο λιμάνι της Πάτρας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενθουσιασμένους ταξιδιώτες που ξεκινούσαν τις διακοπές τους σε μια ασφαλή χώρα, όπως δήλωναν, αλλά και ανυπόμονους, μέχρι να φθάσουν στον τελικό προορισμό της καλοκαιρινής τους απόδρασης στην Ελλάδα, γέμισε χθες το λιμάνι της Πάτρας, που πήρε και πάλι ζωή, έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες που ήταν κλειστό για τους επιβάτες. Λίγο μετά τη μία χθες το μεσημέρι, το λιμάνι άρχισε να θυμίζει τους καλοκαιρινούς μήνες των τελευταίων χρόνων.

Το ένα πλοίο κατέπλεε πίσω από το άλλο και μέσα σε μόλις δύο ώρες είχαν δέσει τέσσερα πλοία από την Ιταλία, ενώ μέχρι αργά το βράδυ αναμενόταν να καταπλεύσουν άλλα τρία, μεταφέροντας συνολικά τους πρώτους 1.500 τουρίστες που έφθασαν στην Ελλάδα μέσω του λιμανιού της Πάτρας. Μοναδική αλλά και σημαντική διαφορά σε σχέση με τις άλλες χρονιές, τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, στελέχη του λιμεναρχείου της Πάτρας βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και ήλεγχαν τους μοναδικούς αριθμούς barcode οδηγών και επιβατών, οι οποίοι είχαν ήδη συμπληρώσει το σχετικό έντυπο. Κατόπιν, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε εγκατασταθεί στις πύλες εξόδου, προχωρούσε σε δεκάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αμέσως μετά έφθανε η μεγάλη στιγμή για τους ταξιδιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από την Ιταλία, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που είχαν έρθει από τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Τροχόσπιτα, Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και δίκυκλες μηχανές περνούσαν από τις πύλες εξόδου, με οδηγούς και επιβάτες να κατευθύνονται προς τον προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών, που είναι είτε κάποιο νησί είτε κάποια παραλιακή περιοχή της ενδοχώρας.

Με δίκυκλη μηχανή

Ενας από τους ταξιδιώτες δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να μην  επισκεφθεί και φέτος την Ελλάδα, αφού κάνει διακοπές στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ δύο Ελληνες έφθασαν από τη Μεγάλη Βρετανία με μια δίκυκλη μηχανή. Επίσης, με τα πλοία από την Ιταλία ήρθαν και Ελληνες οι οποίοι δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να ταξιδέψουν και τους περίμεναν με αγωνία οι δικοί τους άνθρωποι, που δεν τους είχαν συναντήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, το Λιμενικό είχε λάβει έκτακτα μέτρα στο λιμάνι, αφενός για να μην προκληθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού από τα πλοία έβγαινε και μεγάλος αριθμός φορτηγών, και αφετέρου για να μην υπάρξει καθυστέρηση στη φόρτωση των πλοίων, που έπρεπε να αποπλεύσουν για λιμάνια της Ιταλίας.

Τέλος, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο ναυτιλιακός πράκτορας Αντώνης Κουνάβης, «όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή ΕΟΔΥ, Λιμεναρχείο, Οργανισμός Λιμένος, αλλά και εμείς, οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας με σκοπό να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, να στείλουμε το μήνυμα στο εξωτερικό ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και να προστατεύσουμε το τουριστικό προϊόν μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή