Στο Πήλιο μέσω Σόφιας ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Στο Πήλιο μέσω Σόφιας ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνοώντας τις κυβερνητικές συστάσεις του Λονδίνου, που αποθαρρύνουν τα «μη απολύτως αναγκαία ταξίδια» εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, ο 79χρονος Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, αφίχθη αεροπορικώς στην Αθήνα, το βράδυ της Τετάρτης για να μεταβεί στη συνέχεια στην έπαυλή του στο Πήλιο. Προκειμένου να παρακάμψει την απαγόρευση αφίξεων Βρετανών στην Ελλάδα που ισχύει έως τις 15 Ιουλίου, ο Τζόνσον ήρθε στην Αθήνα μέσω Βουλγαρίας, προκαλώντας ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για τη συμπεριφορά του στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι απολύτως αναγκαίο το ταξίδι μου επειδή ήρθα για να θωρακίσω την ιδιοκτησία μου έναντι της COVID-19, εν αναμονή της περιόδου εκμισθώσεων», επιχείρησε να δικαιολογηθεί ο ίδιος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από την προσέγγιση του αεροπλάνου του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και φωτογραφίες από το Πήλιο. «Οι Ελληνες προσπαθούν να αποθαρρύνουν τη μαζική εισροή τουριστών από τη Βρετανία, αλλά ήταν ευτυχείς που με υποδέχθηκαν. Το μόνο που θέλησαν να μάθουν ήταν από πού ερχόμουν και τι επρόκειτο να κάνω. Με θερμομέτρησαν, και πήραν επιχρίσματα δύο φορές προκειμένου να δουν αν έχω προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ασφαλείς αερογέφυρες τάχιστα και από ό,τι βλέπω, οι Βρετανοί δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα επειδή έχει λάβει τόσα μέτρα», δήλωσε κατά την άφιξή του.

Σημειώνεται ότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον δεν είναι η πρώτη φορά που αγνοεί τις συστάσεις της βρετανικής κυβέρνησης, εν καιρώ πανδημίας. Προ της έναρξης της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων είχε δηλώσει ότι θα εξακολουθήσει να πηγαίνει σε παμπ, παρά την αντίθετη σύσταση που είχε γίνει για τους άνω των 70 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή