Τίτλοι τέλους για τη «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

Τίτλοι τέλους για τη «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τίτλοι τέλους αναμένεται να γραφούν φέτος το καλοκαίρι για τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» στα Σπάτα. Το ιδιωτικό σχολείο, ένα από τα ιστορικότερα και μεγάλα της χώρας, καθώς ιδρύθηκε από τον φιλόλογο Γεώργιο Ζηρίδη το 1933, επί χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία εντάθηκαν. Ηδη, μαθητές έχουν φύγει προς άλλα σχολεία.

Βέβαια, όπως ανέφεραν αρμοδίως στελέχη του υπουργείου Παιδείας, επισήμως έως χθες δεν είχε κατατεθεί από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτηρίων αίτηση για κατάργηση σχολικής μονάδας. Αυτό μπορεί να γίνει μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Ειδικότερα, τα οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών ήταν γνωστά εδώ και χρόνια. Μάλιστα, από το 2017 οι εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στα Σπάτα, που βαρύνονται με τραπεζικό δανεισμό άνω των 22 εκατ. ευρώ, είχαν περιέλθει έπειτα από πλειστηριασμό στην κατοχή θυγατρικής εταιρείας τράπεζας. Επίσης, φέτος τον

Φεβρουάριο του 2020, η κατοικία της ιδιοκτήτριας των εκπαιδευτηρίων, κ. Κατερίνας Ζηρίδη, στην Κηφισιά, εκπλειστηριάστηκε για οφειλές εκατομμυρίων προς τις τράπεζες και το ΙΚΑ. Την ίδια στιγμή, φέρεται ότι το σχολείο καθυστερούσε την καταβολή των μισθών στους εκπαιδευτικούς.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, το σχολείο δεν οργάνωσε εξ αποστάσεως μαθήματα λόγω των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Αυτό θορύβησε τους γονείς, που υπέστησαν τις συνέπειες από την έκταση των προβλημάτων του σχολείου. Η ιδιοκτησία των εκπαιδευτηρίων δεν κατάφερε να βρει λύση με αποτέλεσμα να αρχίσει η φυγή μαθητών.

«Η ψυχολογία που δημιουργήθηκε πυροδότησε τις τάσεις φυγής», ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το σχολείο έχει περίπου 1.000 μαθητές, εκ των οποίων οι περίπου 800 έχουν ήδη εγγραφεί σε άλλα σχολεία.

Οι γονείς των υπολοίπων 200 μαθητών φέρεται να έχουν κάνει εγγραφή στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

Ως προς τους εκπαιδευτικούς, κάποιοι συνομιλούν με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ενώ αρκετοί έχουν καταθέσει αίτηση για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, αξιοποιώντας την ευκαιρία που προσφέρουν οι επικείμενοι διορισμοί που θα γίνουν εντός του καλοκαιριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή