Εννέα ακόμη κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα – Κανένας νέος θάνατος

Εννέα ακόμη κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα – Κανένας νέος θάνατος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα ακόμη κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν την Κυριακή στη χώρα μας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Επτά εξ' αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέβει σε 3.519, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος από COVID-19 και ο συνολικός αριθμός παραμένει σταθερός στους 192. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι 11, από τους οποίους το 54,5% είναι άνδρες.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 816 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1933 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσματα.

Τα υπόλοιπα δεν υπάγονται σε καμία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες ή βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος: 0 έως 102 ετών).

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό, έχουν συνολικά ελεγχθεί 337.154 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.662 (1.7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 32.250 (9,6%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’ αυτών τα 62 (0,2%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή