Μαρία Ζαχάροβα: «Φήμες» τα περί διορισμού μου ως πρέσβειρα της Ρωσίας στην Αθήνα

Μαρία Ζαχάροβα: «Φήμες» τα περί διορισμού μου ως πρέσβειρα της Ρωσίας στην Αθήνα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φήμες για τις οποίες «δεν έχει χρόνο» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δημοσιεύματα που την ήθελαν να αναλαμβάνει τη θέση της πρέσβειρας της Ρωσίας στην Αθήνα.

Σε δήλωσή της στο πρακτορείο Sputnik, η Ζαχάροβα απέρριψε τις σχετικές πληροφορίες ως απλές «φήμες».

«Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όλη την ώρα, έπρεπε να διαψεύδω κάτι τέτοιο σχετικά με εμένα. Ωστόσο, παλαιότερα, δεν υπήρχε η λέξη “ψέμα”, ονομάζονταν “φήμες”» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «ξαφνικά, όλα έγιναν ψέματα, παραπληροφόρηση κτλ. Απλώς λυπάμαι γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Δεν έχω καν χρόνο να τα διαβάζω. Ακούω πολλά από φίλους και γνωστούς, αλλά δεν έχω χρόνο να δώσω προσοχή σε αυτά».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει αρκετές φορές τη θέση μας γι’ αυτό το θέμα στα σχόλια της διεύθυνσης Ενημέρωσης και Τύπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας», τόνιζε στη συνέντευξη, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τα εμπλεκόμενα κράτη «να δείξουν πολιτική βούληση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων προς όφελος της εξασφάλισης της σταθερότητας και της ασφάλειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή