ΚΟΙΝΩΝΙΑ

CCC για καταγγελίες Καλογρίτσα: Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη

CCC για καταγγελίες Καλογρίτσα: Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη

Για «παραπλανητική απεικόνισή της» από μερίδα των μέσων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η κατασκευαστική εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC).

«Η CCC παρακολουθεί προσεκτικά τις πρόσφατες εξελίξεις και απορρίπτει κατηγορηματικά την παραπλανητική απεικόνιση της εταιρείας, όπως προβάλλεται από μερίδα των μέσων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΟΣΑ, η CCC και ο Καλογρίτσας

Επιπλέον, η CCC «εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση», ενώ επισημαίνει ότι «εμπιστεύεται πλήρως το ελληνικό δικαστικό σύστημα για την επίλυση της αντιδικίας της θυγατρικής της “Al Ghandi” με την εταιρεία “Τοξότης”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Consolidated Contractors Company (CCC) χρονολογείται από το 1952, όταν τρεις νέοι ταλαντούχοι επιχειρηματίες, οι αείμνηστοι Kamel Abdul-Rahman, Hasib Sabbagh και Said Khoury, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ίδρυση μιας από τις πρώτες αραβικές κατασκευαστικές εταιρείες.

Το 1976, η CCC εγκαινίασε τα γραφεία της στην Αθήνα και έκτοτε θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα της.

Η CCC δεν αναλαμβάνει έργα εντός της Ελλάδας σε συμμόρφωση με το Νόμο 89/1967, που αναφέρεται σε επιχειρήσεις των οποίων αποκλειστικός σκοπός είναι η παροχή υποστήριξης στα κεντρικά τους καταστήματα και σε θυγατρικές εκτός Ελλάδος (Λίβανο και διάφορες χώρες του εξωτερικού αντίστοιχα).

Μετά από δεκαετίες ανάπτυξης, η CCC μια οικογενειακή επιχείρηση, έχει εξελιχτεί σε έναν διεθνή κατασκευαστικό όμιλο, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος εξειδικεύεται στην υλοποίηση μεγάλων και απαιτητικών κατασκευαστικών έργων παγκοσμίως.

Παρόλο που οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της CCC είναι εκτός Ελλάδος, όπως, στη Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία, Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS ή ΚΑΚ), η συνεισφορά της στην Ελληνική οικονομία είναι ουσιαστική. Μετουσιώνεται κυρίως μέσω της δημιουργίας άμεσης οικονομικής αξίας που κατανέμεται σε λειτουργικές δαπάνες, φορολογία, αποδοχές και παροχές εργαζομένων και προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η CCC παρακολουθεί προσεκτικά τις πρόσφατες εξελίξεις και απορρίπτει κατηγορηματικά την παραπλανητική απεικόνιση της εταιρείας, όπως προβάλλεται από μερίδα των μέσων.

Σε συνέχεια της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης υπέρ της θυγατρικής της CCC «Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company LLC», η CCC, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και προσδοκά τη θετική έκβαση της νομικής διαμάχης και στην Ελλάδα.

Η CCC εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση και εμπιστεύεται πλήρως το ελληνικό δικαστικό σύστημα για την επίλυση της αντιδικίας της θυγατρικής της «Al Ghandi» με την εταιρεία «Τοξότης».