Προμαχώνας: Αύξηση των δειγματοληπτικών τεστ

Προμαχώνας: Αύξηση των δειγματοληπτικών τεστ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση και επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους σχεδόν τους τουρίστες – επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η αύξηση των τεστ εντάσσεται στην προσπάθεια να ελεγχθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό η μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα.

Πάντως, τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο, η εκτίμηση των αστυνομικών αρχών του Προμαχώνα είναι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα.

Η επικείμενη αυτή αύξηση είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις τόσο στον διαβατηριακό όσο και στον υγειονομικό έλεγχο που θα πραγματοποιείται.

Σημειώνεται ότι συνολικά από την 1η Ιουλίου έως την Τρίτη έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 183 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2. Περισσότερα από τα μισά (103 ήτοι 56%) είναι εισαγόμενα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή