Σύνδεση παιδιών και υποψήφιων γονέων

Σύνδεση παιδιών και υποψήφιων γονέων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύνδεση παιδιών και υποψήφιων γονέων μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας (www.anynet.gr), με τρόπο διαφανή και αποτελεσματικό, παρακολούθησε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα». Τον  πρωθυπουργό υποδέχθηκε η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής για τις αναδοχές και υιοθεσίες «Μια οικογένεια για κάθε παιδί». Και όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ήδη υπήρξαν 202 συνδέσεις ανάμεσα σε παιδιά και υποψήφιους γονείς, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της διοίκησης και εργαζόμενοι, οι οποίοι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό και την υφυπουργό για την ανταπόκριση των δημόσιων φορέων στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο. Επιπλέον, ανάδοχοι γονείς μοιράστηκαν την εμπειρία τους από το παλιό σύστημα, ενώ υποψήφιοι γονείς, οι οποίοι μόλις ολοκλήρωσαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, αναφέρθηκαν στην ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώθηκαν οι αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, με τη νέα πολιτική για τις αναδοχές και υιοθεσίες, η σύνδεση παιδιών και υποψήφιων γονέων, υλοποιείται για πρώτη φορά μέσω του πληροφοριακού συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας (www.anynet.gr), με τρόπο διαφανή και αποτελεσματικό. Στόχος του υπουργείου, στο πλαίσιο μιας παιδοκεντρικής προσέγγισης, ήταν η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ όλων των φορέων παιδικής προστασίας της χώρας. Βασική παράμετρος παραμένει η ελαχιστοποίηση της παραμονής των παιδιών σε δομές φροντίδας.

Ειδικά στο θέμα της σύνδεσης των παιδιών με τους υποψήφιους γονείς, το «μεγαλύτερο επίτευγμα» του υπουργείου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, ήδη, έχουν δημιουργηθεί 202 προτάσεις σύνδεσης με τα μητρώα των παιδιών και υποψηφίων γονέων. Aυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που προκύπτει πρόταση σύνδεσης, ενημερώνονται οι κοινωνικοί λειτουργοί του παιδιού και των υποψήφιων γονέων, προκειμένου να την επεξεργαστούν. Ακολουθεί συνάντηση και επικοινωνία μεταξύ των κοινωνικών λειτουργών και των υποψήφιων αναδόχων. Σε περίπτωση συμφωνίας και των δύο μερών, ξεκινά η περίοδος προσαρμογής, κατά την οποία το παιδί προς αναδοχή ή υιοθεσία συναντά τους υποψήφιους γονείς υπό την εποπτεία του κοινωνικού λειτουργού του. Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου προσαρμογής, το παιδί τοποθετείται στην οικογένεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή