Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας νότια της Λεμεσού

Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας νότια της Λεμεσού

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ιταλίας διεξήχθη την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας των τριών χωρών, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue – SAR), καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας τους.

Στην άσκηση συμμετείχαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, τα περιπολικά πλοία «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ», το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ένα ελικόπτερο της διοίκησης αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ένα ελικόπτερο της μονάδας αεροπορικών επιχειρήσεων της αστυνομίας, η άκατος «ΘΗΣΕΑΣ» της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας, καθώς και το κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), από την Ελλάδα η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ», από τη Γαλλία η φρεγάτα «ACONIT» και από την Ιταλία η φρεγάτα «ALPINO» με τα οργανικά τους ελικόπτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή