ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα

Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα

Eνταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων κατά του νομοσχέδιου για τις διαδηλώσεις που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε εναντίον των ΜΑΤ με ορισμένους να πετούν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σημειώνεται πως το ένα συλλαλητήριο, που είχε ως αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, διοργανώθηκε από τον ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς ως διαμαρτυρία στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Επίσης, συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται – Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα και εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας διακόπηκε, ενώ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Σύγκρουση σε υψηλούς τόνους επί του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις