Ενταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο

Ενταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή λίγο πριν από τις 9 χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά του ν/σ για τις πορείες. Στις 20.40 ξέσπασαν επεισόδια, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ κατά του αστυνομικού φραγμού στην πλαϊνή είσοδο του κτιρίου της Βουλής. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ είχαν πραγματοποιήσει πάνω από δέκα προσαγωγές υπόπτων.

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές για τα επεισόδια, έκανε γνωστό ότι τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί. Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε την παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη, υποστηρίζοντας ότι το μπλοκ του κόμματος δέχθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, φορείς και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή