ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Ιουλίου

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Ιουλίου

Πανελλαδική στάση εργασίας, για την Τετάρτη 15 Ιουλίου, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία.

«Στις υπηρεσίες στήριξης υπηρετούν 8.000 με ατομικές συμβάσεις εργασίας που ανανεώνονται συνεχώς. Οι περισσότεροι εργάζονται πάνω από τέσσερα χρόνια. Η Κυβέρνηση με ασάφειες στη νομοθετική ρύθμιση που υποτίθεται παρατείνει τις συμβάσεις έως τέλος Σεπτεμβρίου άνοιξε το δρόμο της επιστροφής των εργολάβων. Αντί να διώξει τους εργολάβους και από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία όπου υπάρχουν, όπως ορίζει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους επαναφέρει σε όλα.

Οι εργολάβοι στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο κράτος, προσφέροντας κάκιστη ποιότητα υπηρεσιών και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στους εργαζόμενους. Είναι αιτία πολέμου η επιστροφή των εργολάβων. Σκόπιμα η Κυβέρνηση δεν ψηφίζει Νομοσχέδιο που θα δίνει  δυνατότητα στα Νοσοκομεία σύναψης νέων συμβάσεων εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης και ήδη προκηρύσσονται διαγωνισμοί στα Νοσοκομεία για επιστροφή των εργολάβων. Κάποια Νοσοκομεία ήδη έχουν αναθέσει τις εν λόγω υπηρεσίες σε εργολάβους διώχνοντας τους συμβασιούχους.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων. Είναι η μόνη λύση για να ανασάνει το σύστημα. Εάν τυχόν απολυθούν με τη λήξη των συμβάσεων θα είναι καταστροφικό για το σύστημα. Οι ισχυρισμοί ότι δήθεν δεν επιτρέπει το Σύνταγμα την μονιμοποίησή τους είναι ψέματα. Τώρα η Κυβέρνηση μιλάει για μοριοδότηση σε επικείμενους διαγωνισμούς. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορεί να απολυθούν», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγμτοποιηθεί από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ εξαγγέλθηκε συγκέντρωση στις 8.30 στο υπουργείο Υγείας.