Υπ. Τουρισμού: Θεσμοθετούνται ταξιδιωτικά voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

Υπ. Τουρισμού: Θεσμοθετούνται ταξιδιωτικά voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάταξη με την οποία θεσμοθετούνται voucher ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα φέρνει προς διαβούλευση και προς ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού. Είχε προηγηθεί εισήγηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Κατά το υπουργείο, άμεσα, για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020, οι επιχειρηματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους εν είδει μπόνους κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό.

Κίνητρο για τη χρήση του νέου «εργαλείου» αποτελεί η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή voucher.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Τουρισμού, κατοχυρώνοντας θεσμικά τα voucher, το ελληνικό κράτος παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στις επιχειρήσεις, ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, ώστε να επιβραβεύουν τους εργαζόμενούς τους.

Στόχος του υπουργείου είναι μέσα από τα voucher αξίας έως 300 ευρώ να ενθαρρυνθεί εμπράκτως ο εσωτερικός τουρισμός και να ενισχυθεί παράλληλα η ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του κλάδου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ κατά 70.000

Πώς επηρεάζει τις διακοπές η πανδημία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή