Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Τρίτη, 14 Ιουλίου, σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με σχετικό χάρτη που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε:

  • Αττική,
  • Βοιωτία,
  • Εύβοια,
  • Λέσβο,
  • Χίο,
  • Σάμο,
  • Ικαρία.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κω

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών, στην Κω.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή