Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι σε όλη την οδό Αθηνάς από τον Δήμο Αθηναίων

Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι σε όλη την οδό Αθηνάς από τον Δήμο Αθηναίων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, την οδό Αθηνάς, ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες μέρες οι άνθρωποι της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Σε όλο το μήκος του ιστορικού δρόμου της πρωτεύουσας από την Ομόνοια μέχρι την Ερμού έγιναν παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν, για να εξαφανισθούν τα γκράφιτι, τα συνθήματα και οι μουτζούρες που κάλυπταν επιφάνειες εμβαδού περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων.

Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι σε όλη την οδό Αθηνάς από τον Δήμο Αθηναίων-1

Για να αφαιρεθεί η μπογιά από τις μαρμάρινες και τις πέτρινες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν 145 λίτρα διαλυτικού υλικού και 4,5 τόνοι νερού. Για την κάλυψη των γκράφιτι σε τσιμεντένιες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν περίπου 130 λίτρα πλαστικής μπογιάς σε διάφορα χρώματα (ανάλογα με το χρώμα της επιφάνειας). Ο διαφορετικός τρόπος αντιγκράφιτι οφείλεται στο ότι σε μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες χρησιμοποιείται διαλυτικό υγρό και νερό με πίεση, ενώ σε τσιμεντένιες η κάλυψη με χρώμα.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι δημοτικές Αρχές, επειδή η Αθηνάς είναι ένας πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος με δεκάδες καταστήματα και κίνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εργάστηκαν κυρίως νυχτερινές ώρες, προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στους επαγγελματίες τους εργαζόμενους και τους πελάτες των καταστημάτων.

Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι σε όλη την οδό Αθηνάς από τον Δήμο Αθηναίων-2

«Οι αντιγκράφιτι επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες αποτελούν κεντρικό κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού για μια πιο όμορφη και πιο φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες πόλη», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι «πολύ μεγάλες επιφάνειες έχουν ήδη καθαριστεί σε διάφορες περιοχές (Πεδίον Άρεως, Πατησίων, Αναφιώτικα, Θησείο, Πάρκο Ευαγγελισμού κ.α.)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή