Πανελλαδική στάση εργασίας των εφοριακών

Πανελλαδική στάση εργασίας των εφοριακών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή οι εφοριακοί, ως ένδειξη συμπαράστασης στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση με τσεκούρι στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ), επρόκειτο για δολοφονική επίθεση η οποία «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα».

Οι εφοριακοί επισημαίνουν, επίσης, ότι «τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες».

Καλούν δε τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ απαιτούν τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Στην Θεσσαλονίκη οι τρεις σοβαρά τραυματίες υπάλληλοι της ΔΟΥ

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης έχουν μεταφερθεί -από το «Μαμάτσειο» της Κοζάνης- οι τρεις τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ΔΟΥ Κοζάνης.

Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες -υπάλληλοι της υπηρεσίας- τους οποίους τραυμάτισε με το τσεκούρι ο 45χρονος φερόμενος ως δράστης. 

Ο άνδρας και μια γυναίκα φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή