Σε βίντεο οι κινήσεις του κατηγορούμενου για την επίθεση με τσεκούρι – Στην κατοχή του μαχαίρια, πριόνι και δρεπάνι

Σε βίντεο οι κινήσεις του κατηγορούμενου για την επίθεση με τσεκούρι – Στην κατοχή του μαχαίρια, πριόνι και δρεπάνι

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 45χρονος που κατηγορείται ότι επιτέθηκε με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, τραυματίζοντας σοβαρά τρία άτομα. Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε αρχικά από υπαλλήλους της Εφορίας και στη συνέχεια συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Κατασχέθηκαν το τσεκούρι και το σακίδιο πλάτης, εντός του οποίου βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής και μεταλλικός σουγιάς.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των σοβαρά τραυματιών, οι δύο εξ αυτών νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, ενώ η τρίτη τραυματίας νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του ιδίου νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν άντρα 56 ετών και δύο γυναίκες 47 και 67 ετών.

Οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας Κοζάνης είναι συγκλονισμένοι από το περιστατικό. Τα γραφεία της ΔΟΥ είναι σήμερα Παρασκευή κλειστά, ενώ μετά τις 11 π.μ. ξεκίνησε και η στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια ομοσπονδία των εφοριακών υπαλλήλων.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κοζάνης όπου είχε ενημέρωση από τον διοικητή Στέργιο Γκανάτσιο για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε τον διοικητή του νοσοκομείου ότι τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο ψυχολόγων θα παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ επισκέφτηκε και το κτίριο της ΔΟΥ Κοζάνης περιηγήθηκε στους χώρους όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση και στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του προϊσταμένου της υπηρεσίας, όπου παρακολούθησε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής που διαθέτει η υπηρεσία.

Στο βίντεο έχουν αποτυπωθεί οι κινήσεις του δράστη μέχρι την ακινητοποίηση του και εξουδετέρωσή του, με τη βοήθεια υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Υπάλληλοι της υπηρεσίας που είδαν πολλές φορές το βίντεο ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κινήσεις του δράστη εντός του κτιρίου δεν ήταν τυχαίες.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων της υπηρεσίας κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους και σύμφωνα με τους ίδιους ο κ. Πιτσιλής υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα η υπηρεσία θα εξετάσει αρχικά την εφαρμογή ορισμένων μέτρων στα κτίρια των οικονομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή