AntetokounBros αυλαία με μετάλλια και… παπούτσια

AntetokounBros αυλαία με μετάλλια και… παπούτσια

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαμά Βερόνικα είχε ύφος… μαμαδίστικο καθώς μοίραζε μετάλλια και χαμόγελα στους μικρούς αθλητές της AntetokounBros Academy το απόγευμα της Πέμπτης, στο κλειστό γήπεδο του Eurohoops Dome. Να τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Κάπου στις αρχές Δεκέμβρη είχαμε βρεθεί κι εμείς στα ανοιχτά γήπεδα της Λαμπρινής, εκεί όπου μια πολύ ιδιαίτερη ακαδημία μπάσκετ έκανε τα πρώτα της βήματα, δίνοντας την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια από κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες να γνωρίσουν με άρτιο τρόπο τα μυστικά της «πορτοκαλί» μπάλας. Ολα αυτά σε μια πρωτοβουλία της οικογένειας Αντετοκούνμπο, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, της Nike και του Eurohoops, που παρείχαν τεχνογνωσία και υποδομές, ώστε τα παιδιά να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, όχι μόνο αθλητική αλλά και κοινωνική που θα τα βοηθήσει στην υπόλοιπη ζωή τους.

Επτά μήνες αργότερα –και με ένα αναγκαστικό διάλειμμα λόγω πανδημίας– οι προπονήσεις ολοκληρώθηκαν και όλοι οι συμμετέχοντες βρέθηκαν εχθές για να λάβουν αποδεικτικά αποφοίτησης, επαίνους, αλλά και υποτροφίες για τα επόμενα μπασκετικά τους βήματα. Εκατό παιδιά και 12 υποψήφιοι προπονητές βρέθηκαν στην εκδήλωση, στην οποία η οικογένεια Αντετοκούνμπο έστειλε… αντιπροσωπεία την κ. Βερόνικα, τον μεγαλύτερο αδελφό Φράνσις και τον μικρότερο, Αλεξ, που αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται για την πρώτη του επαγγελματική ομάδα στην Ισπανία. Για να μην υπάρχουν ωστόσο παράπονα, εχθές είδαμε και τον Γιάννη, ο οποίος συνδέθηκε με την Αθήνα μέσω Zoom, από τη «φούσκα» του Ορλάντο, όπου προετοιμάζεται για την επανέναρξη του ΝΒΑ.

«Σκεφτόμουν συνεχώς την οικογένειά μου, όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει στην πορεία και τα δικά μου όνειρα για να καταφέρω κάτι μεγάλο. Δεν υπήρχε ποτέ η επιλογή να σταματήσω να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερος», απάντησε ο Ελληνας σταρ σε ερώτηση των παιδιών για το πώς κατάφερε να φτάσει εκεί που είναι σήμερα. Ενθουσίασε δε ακόμα περισσότερο τους μικρούς αθλητές όταν τους ανακοίνωσε πως καθένας τους θα πάρει δώρο ένα ζευγάρι του ολοκαίνουργιου Zoom Freak 2, του δεύτερου παπουτσιού που σχεδίασε ειδικά για εκείνον η Nike και πρόκειται να κυκλοφορήσει προσεχώς.

Οσο για τα επόμενα σχέδια της Ακαδημίας AntetokounBros, αυτά περιλαμβάνουν τη συνέχιση του προγράμματος και του χρόνου, με 100 ακόμα νεαρούς αθλητές, καθώς και την πραγματοποίηση κάποιων εκδηλώσεων στη Στέγη (για όλα τα παιδιά), οι οποίες δεν στάθηκε δυνατόν να διοργανωθούν φέτος λόγω καραντίνας. Αλλωστε, όπως γίνεται φανερό από τα λόγια όλων των διοργανωτών, αλλά και όσα έχει πει ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στόχος είναι εκείνοι που θα βγουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία να γίνουν καλύτεροι «συμπαίκτες» και πολίτες στη ζωή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή