Ιός Δυτικού Νείλου: Τα δύο πρώτα περιστατικά

Ιός Δυτικού Νείλου: Τα δύο πρώτα περιστατικά

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα δύο περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για φέτος ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, που υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας από τα κουνούπια. Το ένα περιστατικό διαγνώστηκε στον Δήμο Τοπείρου, Ξάνθης, και το άλλο στον Δήμο Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι από το 2010 και μετά, κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίζονται σχεδόν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Μόνο πέρυσι επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 227 περιστατικά στην Ελλάδα και 35 θάνατοι λόγω του ιού. «Καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές που θα κυκλοφορήσει ο ιός δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια», τονίζει ο ΕΟΔΥ, και συστήνει τη χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιερών, κλιματιστικών/ανεμιστήρων και κατάλληλων ρούχων, καθώς και την απομάκρυνση των στάσιμων νερών σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή