Η Κάρλα η Κουρούνα, ο γάτος Πίσσας και η γηραιά σκυλίτσα Αιμιλία

Η Κάρλα η Κουρούνα, ο γάτος Πίσσας και η γηραιά σκυλίτσα Αιμιλία

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια φιλία που ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα. Μέσα του Απρίλη, ο δημοσιογράφος του VolcanoTV της Σαντορίνης, Παναγιώτης Μυτιληναίος, παρατήρησε ότι μια κουρούνα προσγειωνόταν κάθε τόσο έξω από την πόρτα του καναλιού. Εκεί, το προσωπικό τού σταθμού βάζει τακτικά τροφή στα αδέσποτα ζώα των Φηρών. Σε λίγο η κουρούνα απέκτησε το δικό της πιατάκι, όπου την τάιζε καθημερινά ο Μυτιληναίος. Πήρε το όνομα «Κάρλα». Για να δείξει την ευγνωμοσύνη της στον επισιτιστή, άρχισε να τον ακολουθεί σε όλα τα ρεπορτάζ. Εκείνος στον δρόμο με το μηχανάκι του και η Κάρλα από αέρος.

Τα κρωξίματά της προκαλούσαν χαριτωμένη ηχορρύπανση σε πολλές εξωτερικές ζωντανές συνδέσεις. Οι δε παροτρύνσεις του προς αυτή να κάνει ησυχία κατέληγαν σε έναν ακατάληπτο διάλογο πτηνού και ανθρώπου. Το καλύτερο όμως συνέβη όταν αποφάσισε να φέρει στον δημοσιογράφο ένα μικρό «δώρο» για να τον ευχαριστήσει. Ηταν ένας νεκρός (ευτυχώς) ποντικός! Οταν εκείνος ξεφορτώθηκε το πεσκέσι, εκείνη το ξαναμάζεψε και το κουβαλούσε πάνω από το κεφάλι του για να τον πείσει να αποδεχθεί την προσφορά της. Η «Κάρλα» έχει γίνει πια μασκότ του σταθμού.

Η Κάρλα η Κουρούνα, ο γάτος Πίσσας και η γηραιά σκυλίτσα Αιμιλία-1

Η Νόρα που «εργάζεται» στο Στέγαστρο του Ακρωτηρίου.

Μασκότ είναι και ο Πίσσας, ο κατάμαυρος γάτος ενός από τα πιο ωραία ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, τον «Αιγιαλό», στα Φηρά. Με τη γυαλιστερή του γούνα ξαπλώνει πάνω στις ασβεστωμένες πλάκες και ποζάρει σε τουρίστες και πελάτες με φόντο την καλντέρα. Εχει εξοικείωση με τον φακό και πρέπει να είναι από τους πλέον πολυφωτογραφημένους γάτους στο νησί, γιατί ξέρει να διαλέγει το πιο φωτογενές φόντο. Είναι εξαιρετικά τυχερός, αφού έχει κερδίσει την αδυναμία της ιδιοκτήτριας του «Αιγιαλού», Κούλας Τσούνη, η οποία αφήνει άνθρωπο στο ξενοδοχείο, ακόμα και όταν είναι κλειστό, για να τον φροντίζει τον χειμώνα. Τυχερά είναι και τα πολυάριθμα αδέσποτα σκυλάκια που έχουν βρει στέγη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Το πιο ηλικιωμένο, η Ιρμα, έχει πια βαρύνει και κάθεται στα εκδοτήρια δίχως να κουνιέται. Τα υπόλοιπα βρίσκουν δροσερές σκιές το πρωί και το βράδυ συνοδεύουν τους φύλακες στις περιπολίες. Από τα νεοαφιχθέντα είναι η Νόρα, που στέκει στην είσοδο του στεγάστρου και κάνει παρέα σε ξεναγούς και προσωπικό.

Στην άλλη πλευρά του νησιού, στην Οία, η επίτιμη αρχηγός των αδέσποτων ονομάζεται Αιμιλία. Κοντεύει τα 19 χρόνια και χάρη στις προσπάθειες της Αννας Παπανικολάου και της Μαρικέυ Λιαρούτσου, όχι μόνο δεν της έκαναν ευθανασία, αλλά ζει και βασιλεύει. Ευτυχώς, η δημοτική αρχή παρέχει τροφή για όλα τα αδέσποτα, ενώ ετοιμάζει σχέδιο για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των εργαζόμενων υποζυγίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή