Απόσυρση της μήνυσης Γεροβασίλη κατά Καθημερινής ζητεί η ΕΣΗΕΑ

Απόσυρση της μήνυσης Γεροβασίλη κατά Καθημερινής ζητεί η ΕΣΗΕΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποσύρει τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον των δημοσιογράφων της Καθημερινής καλεί η ΕΣΗΕΑ την πρώην υπουργό Όλγα Γεροβασίλη δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την έντονη αντίθεσή της στις ενέργειες πολιτικών προσώπων που καταφεύγουν σε εξώδικα και μηνύσεις κατά δημοσιογράφων.

«Η ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την ενέργεια της πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη να κινηθεί νομικά κατά συναδέλφων με αφορμή την δημοσιοποίηση υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ στελεχών της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Μάτι, που συγκλόνισε την Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, στην οποία προστίθεται:

«Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να δημοσιοποιούν τα στοιχεία που διαθέτουν όταν πρόκειται να υπηρετήσουν το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, χωρίς να φοβούνται τις προειδοποιήσεις ή τις νομικές απειλές πολιτικών προσώπων, που διαθέτουν αυξημένη δυνατότητα δημοσίας απάντησης όταν θίγονται από καταγγελίες εναντίον τους.

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους συναδέλφους της Καθημερινής και καλεί την πρώην υπουργό να αποσύρει τη μήνυσή της εναντίον των δημοσιογράφων, που έπραξαν το καθήκον τους, δημοσιοποιώντας τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από το ρεπορτάζ τους».

«Εκφράζουμε την ελπίδα», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι η Δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το καθήκον της, ρίχνοντας φως στην εγκυρότητα των καταγγελιών και των κινήτρων των εμπλεκόμενων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή