Εν κινήσει… η ηλεκτροκίνηση

Εν κινήσει… η ηλεκτροκίνηση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους τέσσερις άξονες ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής. Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης ο ίδιος το χαρακτήρισε ένα πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση της οικονομίας. Στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων τα έργα υποδομών θα έχουν κεντρικό ρόλο, όπως και η επένδυση σε φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές. «Κινητροδοτούμε πλέον τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα που είναι σύγχρονης τεχνολογίας, παρέχοντας χαμηλά τέλη ταξινόμησης», σημείωσε ο κ. Καραμανλής που τόνισε ότι θα δοθούν κίνητρα και για τα ταξί, τα φορτηγά, αλλά και για την ανανέωση με ηλεκτρικά οχήματα του στόλου των εταιρειών. Στο τέλος του έτους ο αριθμός των σημείων φόρτισης θα προσεγγίσει τις 2.000, το 2025 τις 12.000 και το 2030 θα φτάσουμε στις 25.000 φορτιστές.

Το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση περιλαμβάνει και τη λεπτομερή παρακολούθηση της Αγοράς Ηλεκτροκίνησης, μέσω του Μητρώου Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης. Το Μητρώο θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία όπως π.χ. τη διαθεσιμότητα των σημείων, αν είναι ελεύθερα ή κατειλημμένα, την τιμή και τον τρόπο πληρωμής. Παράλληλα ρυθμίζονται η αδειοδότηση και η λειτουργία συνεργείων επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα για την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος τεχνίτη

ηλεκτρικών οχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή