ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία – Εσπευσμένα στην περιοχή ο Ν. Χαρδαλιάς

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία – Εσπευσμένα στην περιοχή ο Ν. Χαρδαλιάς

Εκτός ελέγχου μαίνονται δασικές πυρκαγιές σε Κορινθία και Μεσσηνία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της εκεί.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση τις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με 77 πυροσβέστες και 26 οχήματα να επιχειρούν στην περιοχή μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, και με συνδρομή εθελοντών, καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των δήμων.

Επί τόπου βρίσκεται ο αρχηγός ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγος Γ. Πουρνάρας. 

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έκανε λόγο για προληπτική εκκένωση τριών οικισμών και μιας κατασκήνωσης, με τη φωτιά να εκτείνεται πίσω από το στρατόπεδο στην περιοχή και να έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Σύμφωνα με τον κ. Νανόπουλο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού Ισθμού-Αρχαίας Επιδαύρου από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

Παράλληλα η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας με 37 πυροσβέστες, 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ