Νέες πυρκαγιές σε Ρέθυμνο και Αρχαία Ολυμπία

Νέες πυρκαγιές σε Ρέθυμνο και Αρχαία Ολυμπία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχουν προκαλέσει ακόμη δύο πυρκαγιές, σε Ρέθυμνο και Αρχαία Ολυμπία.

Το απόγευμα, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λασιώνος της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες, 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, στις επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φοίνικα Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επίσης, συνδράμουν ένα ελικόπτερο, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Κορινθία και Μεσσηνία

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές και σε Κορινθία και Μεσσηνία.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση τις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με 77 πυροσβέστες και 26 οχήματα να επιχειρούν στην περιοχή μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, και με συνδρομή εθελοντών, καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των δήμων.

Επί τόπου βρίσκεται ο αρχηγός ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγος Γ. Πουρνάρας. 

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έκανε λόγο για προληπτική εκκένωση τριών οικισμών και μιας κατασκήνωσης, με τη φωτιά να εκτείνεται πίσω από το στρατόπεδο στην περιοχή και να έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός είναι αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή