Με τροπολογία η αντικατάσταση Μάρκου από ΚΕΣΥ

Με τροπολογία η αντικατάσταση Μάρκου από ΚΕΣΥ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία η οποία θα επιτρέπει την αντικατάσταση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή στην Ιατρική Πατρών Κωνσταντίνου Μάρκου από τη θέση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) θα καταθέσει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η προχθεσινή συμπεριφορά του κ. Μάρκου εντός της Βουλής, ο οποίος επιτέθηκε με χυδαίες εκφράσεις και χειρονομίες σε άλλους βουλευτές, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που είχε ζητήσει επανειλημμένως την παραίτηση του βουλευτή από τη θέση του προέδρου του ΚΕΣΥ. Οπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χθες ο υπουργός Υγείας ζήτησε ξανά την παραίτηση του κ. Μάρκου, ο οποίος για άλλη μία φορά αρνήθηκε. Κατόπιν τούτου το υπουργείο το οποίο σχεδίαζε να καταθέσει στη Βουλή το φθινόπωρο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση και αναβάθμιση του ΚΕΣΥ, επισπεύδει τη διαδικασία και αναμένεται να καταθέσει ειδική τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την απομάκρυνση του κ. Μάρκου από επικεφαλής του Συμβουλίου. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, «επειδή τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον θεσμό του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, προχωράμε στην άμεση αντικατάστασή του».

Η τροπολογία θα κατατεθεί επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας για τη σύσταση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ Α.Ε.), ο οποίος θα έχει ως αρμοδιότητα την αξιολόγηση των παρόχων υπηρεσιών υγείας της χώρας με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρύθμιση με την οποία η θέση του και του αντιπροέδρου του ΕΟΦ μετατρέπεται από πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε πλήρους απασχόλησης. Στο ίδιο νομοσχέδιο παρατείνεται έως το τέλος του έτους και η δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού μεταξύ μονάδων υγείας για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε δήμους, υγειονομικές περιφέρειες και το υπουργείο Υγείας να μισθώνουν ιδιωτικής χρήσης επιβατικά οχήματα με οδηγό για τις ανάγκες μεταφοράς ασυμπτωματικών ατόμων και ασθενών με ήπια συμπτώματα COVID-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή