Β. Ματθαιόπουλος: Τι απαντά για την πυρκαγιά στο Μάτι

Β. Ματθαιόπουλος: Τι απαντά για την πυρκαγιά στο Μάτι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Μέσω δήλωσης του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Διαμαντή Μπασαρά, ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, αναφέρει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το ηχητικό υλικό που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή», τονίζοντας πως θα ασκήσει τα δικαιώματά του.

Ολόκληρη η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Ματθαιόπουλου, Διαμαντή Μπασαρά:

«Αναφορικώς με όσα εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εντολέας μου διευκρινίζει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τους ίδιους τους ισχυρισμούς του πραγματογνώμονα, που κατέθεσε ότι η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα.

Για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του.

Τέλος, ο εντολέας μου, δυο χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού.

Επί τριάντα τρία (33) έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και στην συγκεκριμένη πυρκαϊά έπραξε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ως τότε Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στο Μάτι: Απειλές και θεσμικός εκτροχιασμός

Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την πυρκαγιά στο Μάτι

Δύο χρόνια από την πυρκαγιά στο Μάτι: «Μας άφησαν να καούμε»