Ο Ακάθιστος Υμνος στη Μητρόπολη Αθηνών ως ένδειξη πένθους για την Αγία Σοφία

Ο Ακάθιστος Υμνος στη Μητρόπολη Αθηνών ως ένδειξη πένθους για την Αγία Σοφία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, στον απόηχο της πρώτης μέρας λειτουργίας του ναού της Αγίας Σοφίας ως τζαμί

Στην Ακολουθία συγχοροστάτησαν οι επίσκοποι Ευρίπου Χρυσόστομος και Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συμπροσεύχεται ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.

Την Παρασκευή, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του πλανήτη, ακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος, ενώ οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή, πρόκειται για ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες πιστοί στην Τουρκία συμμετείχαν την Παρασκευή, παρουσία του Ερντογάν, στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή, εντός και πέριξ της Αγίας Σοφίας.

Διαβάστε επίσης 

Οι λευκές κουρτίνες που κρύβουν τα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες στην Αγία Σοφία (φωτογραφίες)

ΥΠΕΞ: «Βαριά σκιά» στην εικόνα της Τουρκίας η μετατροπή της Αγίας Σοφίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή