Ζητούμενο είναι ο σχεδιασμός και η αξιοποίηση των πόρων

Ζητούμενο είναι ο σχεδιασμός και η αξιοποίηση των πόρων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O εξοπλισμός των μονάδων Υγείας αλλά και γενικότερα οι υποδομές δεν ανήκουν ούτε στον διοικητή ενός νοσοκομείου ούτε στο υπουργείο, αλλά αποκλειστική τους «αποστολή» είναι να βοηθήσουν τον Ελληνα ασθενή. Με βάση αυτό το σκεπτικό και με δεδομένο ότι τα προβλήματα είναι δύσκολο να εντοπισθούν και να επιλυθούν από την οδό Αριστοτέλους 17, το υπουργείο Υγείας άλλαξε τον τρόπο διοίκησης του συστήματος Υγείας και θέτει συγκεκριμένους στόχους, προσπαθώντας να αξιοποιήσει καλύτερα τις υφιστάμενες υποδομές των νοσοκομείων αλλά και προγραμματίζοντας νέες παρεμβάσεις. Οπως δήλωσε στην «K» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Σοφιανός, «ο εξορθολογισμός και η τακτοποίηση ζητημάτων τα οποία αναφέρονται στο παρελθόν είναι ένα ζητούμενο, αφού δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι ο εξοπλισμός και το προσωπικό που υπάρχει μέσα στα νοσοκομεία έχει αξιοποιηθεί στον βαθμό που μπορεί να αξιοποιηθεί. Ζητούμενο είναι και ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα νοσοκομεία προς όφελος του πολίτη. Ολα αυτά χρειάζονται προγραμματισμό. Και αυτόν τον προγραμματισμό επιχειρούμε».

Ο πρόσφατος νόμος 2889/01 έδωσε τη δυνατότητα στα ΠεΣΥ να μεταφέρουν εξοπλισμό, κλινικές, ακόμα και να μετακινούν προσωπικό από ένα νοσοκομείο σε άλλο, με βάση πάντα τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων Υγείας τα οποία θα προσφέρουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών Υγείας στον πληθυσμό. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών Υγείας καλούνται να διαδραματίσουν και οι διοικητές μάνατζερ των νοσοκομείων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT