ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία

Σε εξέλιξη παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία, με τις πυροσβεστικές δυνάμες να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και τις τελευταίες διάσπαρτες εστίες, την ώρα που υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Στο Γραμματικό Ηλείας η πυρκαγιά καίει για δεύτερη ημέρα με τα εναέρια μέσα να ξεκινούν με το πρώτο φως της ημέρας και συνδράμουν στη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής. Το πύρινο μέτωπο φτάνει μέχρι τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά, Πουρνάρι και Ηρακλειά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην περιοχή επιχειρούν 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα, το απόγευμα της Παρασκευής και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου ο οποίος τόνισε πως «δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής».

Την ίδια ώρα, για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίοι έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Αυτή την ώρα γίνονται γίνονταν προσπάθειες για να ελεγχθούν τα δύο κύρια μέτωπα που παρέμεναν ενεργά, το ένα κοντά στον οικισμό Ρυτό και το δεύτερο κοντά στη μονή Φανερωμένη, στο Χιλιομόδι.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης

Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Ηλεία – Κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια