Αντριου Λιβέρης στην «Κ»: Συνεργασία αντί για σύγκρουση στην Ανατ. Μεσόγειο

Αντριου Λιβέρης στην «Κ»: Συνεργασία αντί για σύγκρουση στην Ανατ. Μεσόγειο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Win-win λύσεις, οι οποίες διατηρούν την Ελλάδα και την Τουρκία ως δύο γείτονες που συνυπάρχουν χωρίς να επανεφευρίσκουν την ιστορία, προκρίνει χαρακτηριστικά με δήλωση στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical Company, με καταγωγή από το Καστελλόριζο, Αντριου Λιβέρης.

«Αυτή η περίοδος της παγκόσμιας ιστορίας θα γίνει γνωστή ως η περίοδος της υποχώρησης από τις παγκόσμιες λύσεις στις τοπικές λύσεις, κατά την οποία οι χώρες δίνουν πολύ περισσότερη προσοχή στα εθνικά τους σύνορα και στους γείτονες στην περιοχή τους. Οι αυξημένες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα έντονο παράδειγμα που επηρεάζει την Ελλάδα και το προγονικό μου σπίτι στο Καστελόριζο.

Η απάντηση θα πρέπει να βρεθεί σε win-win λύσεις οι οποίες διατηρούν την Ελλάδα και την Τουρκία ως γείτονες που μπορούν να συνυπάρχουν στο παρόν χωρίς να επανεφευρίσκουν την ιστορία. Αυτή η συνύπαρξη θα πρέπει να είναι βαθιά ριζωμένη στον σεβασμό και στις σχέσεις που θέτουν ένα πρότυπο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης. Όλοι στην περιοχή και στον κόσμο θα παρακολουθούν. Ξέρω ότι θα είμαι ανάμεσα σε αυτούς».

Διαβάστε επίσης

Διακοπές και επενδύσεις στο Καστελλόριζο φέτος!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή