ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό – Βελτιώνεται η εικόνα σε Γραμματικό και Κεχριές

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό –  Βελτιώνεται η εικόνα σε Γραμματικό και Κεχριές

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, λίγο μετά το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, ενεργά παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία, με τις πυροσβεστικές δυνάμες να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και τις τελευταίες διάσπαρτες εστίες. 

 «Η εικόνα των πυρκαγιών σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας βελτιώνεται συνεχώς. Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαβροχή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σε όλη την περίμετρο της φωτιάς», επισημαίνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ειδικότερα, στο Γραμματικό Ηλείας, όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 34 άτομα που συμμετέχουν σε πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος συμβάλλουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επίσης, στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτικής Ελλάδας προχώρησαν χθες το βράδυ στη σύλληψη ενός άνδρα για την φωτιά στο Γραμματικό, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.