ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 63χρονος προσπάθησε να απαγάγει 10χρονο κοριτσάκι που επαιτούσε

Θεσσαλονίκη: 63χρονος προσπάθησε να απαγάγει 10χρονο κοριτσάκι που επαιτούσε

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή ένας 63χρονος άδρας που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι αποπειράθηκε να απαγάγει ένα 10χρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία, το οποίο επαιτούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πουλώντας χαρτομάντιλα.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία, ενώ μέχρι να απολογηθεί παραμένει σε καθεστώς κράτησης.

Προανακριτικά, ο 63χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, καθώς φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη τον ακολούθησε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος γνώριζε την ανήλικη από την οποία αγόραζε χαρτομάντιλα και μάλιστα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα φέρεται να της είχε κάνει διάφορα «δωράκια» όπως ρούχα, παπούτσια, ακόμη και κινητό τηλέφωνο, κάτι, που, σύμφωνα με την προανακριτική του κατάθεση, ήταν εις γνώσιν της μητέρας της, την οποία ομοίως γνωρίζει.

Για το περιστατικό φέρεται να είπε πως καθόταν το πρωί της Παρασκευής για καφέ στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, όταν τον πλησίασε το παιδί και του ζήτησε και δεύτερο κινητό. Εκείνος, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του, απομακρύνθηκε από το σημείο με την 10χρονη να τον ακολουθεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, πάντως, ο 63χρονος συνταξιούχος επιχείρησε να την επιβιβάσει σε ταξί από την πιάτσα που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.

Το κοριτσάκι αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ενώ το συμβάν έγινε αντιληπτό από περαστικούς που ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, οπότε ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον 63χρονο που οδήγησαν στην προσαγωγή και τη σύλληψή του.

Εύσημα Κ. Ζέρβα για τη συμβολή δημοτικών αστυνομικών στην επιχείρηση σύλληψης του 63χρονου 

Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης συνέδραμε τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την προσαγωγή του 63χρονου που κατηγορείται ότι επιχείρησε να αρπάξει ένα 10χρονο κορίτσι από το κέντρο της πόλης, όπως έγινε γνωστό με ανάρτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στα στελέχη της υπηρεσίας για τη συμβολή τους στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση του κ. Ζέρβα έχει ως εξής: «Ο υψηλός επαγγελματισμός και οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι δεδομένες. Συγχαίρω τους Δημοτικούς μας Αστυνομικούς για τη χθεσινή τους επιτυχία, να αποτρέψουν αρπαγή ανηλίκου. Στόχος μας κανείς δημότης, κάτοικος και επισκέπτης να μη νιώθει ανασφαλής. Αισθάνομαι υπερήφανος ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια ακόμη μία φορά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ