ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Ενεργά τα μέτωπα σε Πόρτο Γερμενό, Γραμματικό και Κεχριές

Νέα φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Ενεργά τα μέτωπα σε Πόρτο Γερμενό, Γραμματικό και Κεχριές

Νέο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάλας, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 30 πυροσβέστες, 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. 

Το έργο το πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης ενώ μέχρι την δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Πόρτο Γερμενό, Γραμματικό και Κεχριές

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, λίγο μετά το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό, του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας.

Παράλληλα, ενεργά παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία, με τις πυροσβεστικές δυνάμες να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και τις τελευταίες διάσπαρτες εστίες. 

Η εικόνα των πυρκαγιών σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας βελτιώνεται συνεχώς καθως το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική,  ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης εξακολουθούν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Γραμματικού, όπου η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 120 πυροσβέστες, 45 οχήματα, και έξι πεζοπόρα τμήματα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των γειτονικών δήμων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ