ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακάτικη «φασίνα» στα σοκάκια της Πλάκας από τον Δ. Αθηναίων (φωτογραφίες)

Κυριακάτικη «φασίνα» στα σοκάκια της Πλάκας από τον Δ. Αθηναίων (φωτογραφίες)

Στους δρόμους, τους πεζόδρομους και άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Πλάκας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας  του Δήμου Αθηναίων.

Κυριακάτικη «φασίνα» στα σοκάκια της Πλάκας από τον Δ. Αθηναίων (φωτογραφίες)-1

Στην εμβληματική αυτή συνοικία της πόλης, από τις 7 το πρωί,  οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, «σάρωσαν»  μια  μεγάλη περιοχή την οποία σκούπισαν, καθάρισαν, έπλυναν, απολύμαναν και παρέδωσαν καθαρή σε κατοίκους, εργαζόμενους  και επισκέπτες.

Κυριακάτικη «φασίνα» στα σοκάκια της Πλάκας από τον Δ. Αθηναίων (φωτογραφίες)-2

Οι Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας κλείνουν επτά μήνες ζωής και έχουν γίνει κομμάτι του τακτικού καθημερινού σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για το κέντρο αλλά και συνολικά για τις συνοικίες της Αθήνας. 

Κυριακάτικη «φασίνα» στα σοκάκια της Πλάκας από τον Δ. Αθηναίων (φωτογραφίες)-3

«Η Αθήνα ανακτά τα χρώματα και το φως της, με επίμονη και διαρκή προσπάθεια καθαριότητας. Όχι επιφανειακά αλλά με μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν οι άνθρωποι μας σε κάθε γειτονιά, σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης. Και συνεχίζουμε για τον στόχο. Καμία γειτονιά της Αθήνας ξεχασμένη, καμία γωνιά της αόρατη» επισημαίνει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Κυριακάτικη «φασίνα» στα σοκάκια της Πλάκας από τον Δ. Αθηναίων (φωτογραφίες)-4

Κυριακάτικη «φασίνα» στα σοκάκια της Πλάκας από τον Δ. Αθηναίων (φωτογραφίες)-5