ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλος Περίπατος: Μία επιπλέον λωρίδα για Ι.Χ. στην Πανεπιστημίου

Μεγάλος Περίπατος: Μία επιπλέον λωρίδα για Ι.Χ. στην Πανεπιστημίου

Την παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. στην οδό Πανεπιστημίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

«Δύο μήνες μετά την έναρξη του Μεγάλου Περιπάτου, η συνεχής παρακολούθηση και επιστημονική αξιολόγηση του έργου, καθώς επίσης και η δημόσια διαβούλευση μας παρέχουν πλέον σημαντικά στοιχεία και δεδομένα», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε η λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, διαρκής αστυνόμευση, ελεγχόμενη στάθμευση κ.α.) και η ουσιαστική ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων που θα διευκολύνει την ταχύτερη κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικότερα, στις κυκλοφοριακές βελτιώσεις περιλαμβάνονται: 

– Λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, ελεγχόμενη στάθμευση, κλπ.)

– Ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων

– Διαρκής αστυνόμευση

– Συνεχής παρακολούθηση και αποτίμηση της επιρροής των ρυθμίσεων

– Επίσης, η πιλοτική δοκιμή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Πανεπιστημίου ξεκίνησε με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων.

«Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.